V mužských akrobatických skokoch zlato do Bieloruska zásluhou Kušnira

17.02.2014 Celý región

Rosa Chutor 17. februára (TASR) - Bieloruský akrobatický lyžiar Anton Kušnir získal na XXII. ZOH v Soči zlatú medailu v disciplíne skoky a vyhral pre svoju krajinu piaty najcennejší kov.

Striebornú pozíciu za tretím mužom Svetového pohára obsadil Austrálčan David Morris, bronz putuje do Číny zásluhou Ťia Cung-janga.

Vo štvorčlennom finále vsadil Kušnir na istotu, čo sa mu napokon vyplatilo a zvíťazil vďaka bodovému ohodnoteniu 134,50. Nadviazal tak na triumf krajanky Ally Cuperovej, ktorá v Soči triumfovala v rovnakej disciplíne. Na štvrtom mieste skončil úradujúci majster sveta Kuang-pchu Čchi, ktorému nevyšiel dopad a získal za finálový skok len 90,00 bodov. Morris dostal vo finále známku 110,41 a Ťia Cung-jang mal 95,06.

Olympijský víťaz z roku 2010 Bielorus Alexej Grišin pokazil v kvalifikácii pri dopade oba skoky a nepostúpil do večerného finále. V ruskom stredisku Extrém Park sa nedarilo ani bronzovému medailistovi z Vancouvru a lídrovi Svetového pohára Liou Čung-čchingovi z Číny, ktorý rovnako nebol schopný predviesť ani jeden čistý skok a vo finálovej časti absentoval.

Výsledky mužských skokov:

1. Anton Kušnir (Biel.) 134,50 bodov, 2. David Morris (Austr.) 110,41, 3. Ťia Cung-jang (Čína) 95,06, 4. Kuang-pchu Čchi (Čína) 90,00, 5. Mac Bohonnon (USA), 6. Olexander Abramenko (Ukr.), 7. Travis Gerrits (Kan.), 8. Dmitrij Daščinskij (Biel.), 9. Denis Osipav (Biel.), 10. Pavel Krotov (Rus.)
 

Vyberte región